In Terneuzen wordt door aannemerscombinatie Sassevaart een nieuwe zeesluis gebouwd naast de al bestaande sluis. Sinds 2020 werkt Imagine voor Engie aan het elektrotechnische deel van de informatie- en communicatiesystemen.

@De Nieuwe Sluis gaat zorgen voor een betere toegang en doorstroming vanaf de Westerschelde naar het kanaal van Gent naar Terneuzen. Met de komst van de nieuwe sluis kunnen ook de grotere zeeschepen tot aan Gent varen. Omdat de capaciteit van het sluiencomplex toeneemt, zal de wachttijd voor schepen ook afnemen. Dit moet zorgen voor een economische impuls voor de Zeeuws-Vlaamse en Gentse Kanaalzone.

In 2023 moet het eerste schip door de nieuwe sluis kunnen varen.

Werkzaamheden Imagine
Imagine maakt het elektrotechnische ontwerp van de informatie- en communicatiesystemen en is verantwoordelijk voor de functionele werking. Hier komt veel afstemming met verschillende partijen en de civiele bouwer bij kijken. Net als de West Sluis moet ook de Nieuwe Sluis op afstand bediend kunnen worden door de nautische centrale Terneuzen.

Uniek aan dit project
De Nieuwe Sluis wordt net zo groot als de sluizen in het Panamakanaal (427 meter lang, 55 meter breed en ruimt 16 meter diep) en is hiermee één van de grootste sluizen ter wereld. In de sluis passen zeeschepen tot zo’n 360 meter lang.

Bijdrage Imagine
Imagine heeft eerder ervaring opgedaan in het MOBZ. Ook de Nieuwe Sluis moet worden aangesloten op de nautische verkeerscentrale van Terneuzen en zal dus afstand bediend kunnen worden.

Meer lezen?
Kijk op de website van Nieuwe Sluis Terneuzen voor de laatste updates omtrent dit project.