Het nieuwe station Hoek van Holland Strand wordt aangesloten op het Hoekselijn traject. Als projectleider zorgt Imagine in opdracht van RET dat het station wordt voorzien van ov-chipkaartapparatuur.

De projectorganisatie Metro aan Zee bouwt aan verlenging van het spoor van de Hoekselijn. Ook wordt er een nieuw station gebouwd vlak aan het strand. Vanaf Hoek van Holland Haven wordt het spoor doorgetrokken tot aan het strand. Zo stappen reizigers direct vanuit het station het strand op. Naar verwachting krijgt het toerisme hiermee een flinke impuls en wordt het strand nog beter bereikbaar.

Het eindstation Hoek van Holland Strand is zo ontworpen dat het mooi in de omgeving past. Er wordt rekening gehouden met de ligging. Zo zijn er specifieke maatregelen nodig tegen zand, wind en zeewater. De oplevering is gepland in 2022.

Werkzaamheden Imagine

Imagine zorgt als projectleider voor de ov-chipkaart apparatuur op het nieuwe station. Hiervoor is afstemming nodig met leveranciers, maar ook met de bouwers van het station en de techniek- en ICT afdeling van de RET. Ook hier moet rekening gehouden worden met de bijzondere ligging van het station.

Station Hoek van Holland Strand is het eindpunt van de Hoekselijn. Imagine verzorgt hier de ov-chipkaart apparatuur en aansluiting op het netwerk.

Bijna nergens ter wereld wordt een metrostation zo dicht bij het strand gebouwd en op niet veel plekken loopt een metrolijn dwars door duinen en zand. Voor alle betrokken partijen is dit een flinke uitdaging.

Kijk op de website van Metro aan Zee voor meer informatie over dit bijzondere project en de actuele status.