Als projectleider zorgde Imagine in opdracht van de RET dat alle stations op de Hoekselijn werden voorzien van ov-chipkaart apparatuur.

Het bestaande treintracé tussen Schiedam en Hoek van Holland werd omgebouwd van spoorlijn tot metrolijn met een aansluiting op het regionale metronet. De Hoekselijn verbindt Hoek van Holland met het centrum van Rotterdam en is een verlenging van metrolijn B. Alle stations langs de lijn zijn gemoderniseerd. Ook is er een nieuw station gebouwd: Steendijkpolder in Maassluis.

Met meer stations, een hogere rijfrequentie en de aansluiting op het metronetwerk moet de Hoekselijn ervoor zorgen dat aan de reizigersgroei aan de regio kan worden voldaan. Ook moet de Hoekselijn zorgen voor een economische impuls in de regio.

Opdrachtgever is de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). RET is exploitant en beheerder.

Werkzaamheden Imagine

In de rol van projectleider OVCP zorgde Imagine voor de ov-chipkaart apparatuur op de stations: de poortjes, de verkoopautomaten en de validators. In het project was veel afstemming nodig. Er moesten afspraken gemaakt worden met onder andere de bouwers van de stations, techniek- en ICT afdelingen van de RET, de leverancier van de ov-chipkaart apparatur en de partijen die het datanetwerk beheren.

In een halfuur op het strand

De Hoekselijn volgt het voormalige treinspoor. De nieuwe lightrailverbinding zorgt ervoor dat je in ruim een halfuur van het centrum van Rotterdam naar Hoek van Holland kunt reizen. In het project ‘Metro aan Zee’ wordt nog gebouwd aan het laatste station op de lijn, dat ervoor moet zorgen dat reizigers praktisch op het strand kunnen uitstappen.

Unieke bijdrage Imagine

Imagine had in dit project een allround advies- en coördinerende rol. Imagine was betrokken tot aan de oplevering van het project en was ook verantwoordelijk voor de afhandeling van het financiële gedeelte. Daarnaast leverde Imagine ook diverse advieswerkzaamheden aan de RET op het gebied van techniek en management van het ov-chipkaart systeem. Zo bood Imagine ook ondersteuning voor de software van het goederenvervoer en was Imagine betrokken bij het inrichten van de bijbehorende netwerkinfrastructuur.