Centrale bedieninginstallaties Noord/Zuidlijn

In opdracht van Siemens Nederland werkt Imagine aan de centrale bedieningsinstallaties (CBI) van de Noord/Zuidlijn in Amsterdam; de automatisering van installaties op de metrobaan en op alle boven- en ondergrondse stations.

Hieronder valt ook het uitgebreid testen van de individuele installaties en het systeem als geheel. Andries Bleijerveld (Imagine) op wijnemenjemee.nl: “Afgelopen periode hebben we veel systemen zoals energievoorziening, roltrappen, liften, camera’s en de ventilatie, getest. Eerst bij de leveranciers in de fabriek en daarna kijk je in het station nogmaals of de ingebouwde systemen het wel doen. Tijdens de integratietesten kijken we of de systemen ook mét elkaar samenwerken. Een voorbeeld: er is een brandmelding, geven de informatieborden dan de juiste informatie, in dit geval ’Verlaat het station’?. Dat checken we nu dus allemaal.”
>> Lees ook ‘Testen in de brandweercommandoruimte van station Europaplein’

Uitgevoerde werkzaamheden:

  • Ontwerp en realisatie van een deel van de MMI, gerealiseerd met SIMATIC WinCC Open Architecture, onder andere detailschermen (energie, tractie, RWA en plattegronden stations).
  • iPAT papier, storyboards integraal ontwerp.
  • Schrijven van testprotocollen.
  • Testen van software typicals met een testrobot (roltrappen, liften, ventilatoren, enz.).
  • Uitvoeren Factory acceptance tests (preFAT / FAT) van de afzonderlijke reizigersstations.